Val d'Isère 2002

 

Årets skitur gik til Val d'Isère. Området er stort og omfatter foruden selve Val d'Isère også La Daille, Tignes og Le Fornet. Der er to gletschere, hvor der iøvrigt også er sommerski, nemlig Glacier de la Vanoise (3456 m) på La Grande Motte (3656 m) i Tignes og Glacier de Pissaillas (3300 m) på Pointe du Montet (3488 m) i Le Fornet.

Tidspunktet er uge 4 og ved ankomsten d. 19. januar var der ikke det allerbedste skiføre. Det havde sidst sneet i slutningen af december, og mange steder, specielt på de øvre niveauer, lå der mange sten, små og store, som var skubbet ind på pisterne af piste-maskinerne. Så det gjaldt om at køre forsigtigt for ikke at ødelægge skiene for meget.

Til gengæld var det flot vejr med vindstille og solskin både søndag og mandag. Der blev lovet sne tirsdag og/eller onsdag, men kun tirsdag morgen var der mulighed for sne - det klarede op og blev flot vejr om eftermiddagen. Onsdag var det overskyet hele dagen og der kom da også et par fnug sidst på dagen, men natten til torsdag og hele torsdagen sneede det vel en halv meter, og fredag blev det kanongodt med ny sne og skyfri himmel og vindstille.

Natten til lørdag kom der yderligere 5 cm sne, og hele dagen var igen skyfri og så godt som vindstille.

Billederne er taget fredag og lørdag og er fra alle områderne.